Landkeuze Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Salmo

Waarom een visgids
Waarom een visgids vragen veel mensen zich af? 

 

Een visgids is iemand die door jarenlange ervaring geleerd heeft hoe het vangen en vinden van roofvissen in elkaar zit. Zoals de meeste mensen die af en toe vissen wel weten heeft vissen niet zo heel veel met geluk te maken, maar is een grote dosis ervaring meer waard dan een berg geluk. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen maar ervaring is een sleutelwoord in de hobby die vissen heet.

 

Wat kunt u van mij als gids verwachten?

 

Ik start graag vroeg. De mooiste uren van de dag blijken vaak in de vroege morgen te zijn. Mijn motto luidt altijd: je moet de zon op zien komen als de boot al op het water ligt. Niet uren daarna want die gemiste visuren kunnen het verschil gaan maken tussen een goede en een slechte visdag.

 

Ik regel voor u:

 

Buiten een geweldige visboot voorzien van alle luxe met elektrische lier, 60PK Suzuki buitenboordmotor, 80LBS fronttroller, gasgeveerde stoelen, voldoende bewegingsruimte, een groot werpdek, bergen met goed kunstaas en dito hengels krijgt u ook voldoende te eten en drinken. Ik zorg voor een goed lunchpakket, koffie, thee, frisdrank en in de koude maanden een goede hete stevige soep.

 

Wat ik niet regel…

 

Zelf regelt u een vispas zodat bij controle op het water door de politie u een geldige vispas kunt laten zien.

 

Kosten van een goede visboot.

 

Mensen die graag vissen maar er weinig tijd voor hebben komen vaak bij een visgids uit.
De kosten van een boot zijn behoorlijk hoog. Een complete visboot zoals degene waarmee ik vaar kost al snel 25.000 euro. Daarnaast zijn de materialen waarmee gevist wordt ook kostbaar. Als je b.v. 4 x per jaar tijd hebt om te gaan vissen is het absoluut niet lonend om een eigen boot aan te schaffen. De afschrijving, de verzekering, het onderhoud en niet te vergeten de stalling zijn forse kostenposten. Dan blijkt iedere visdag in je eigen boot plotseling vele honderden euro’s te kosten. Bespaar die rompslomp, stap gewoon in zonder zorgen over materiaal, verzekeringen en onderhoud maar ga lekker vissen.

 

Last but not least.

 

Een visdag is meer dan alleen vissen. Een goed gesprek met elkaar over het werk, over familie, over vrienden en bekenden. Over de waanzin in de wereld. Over het weer. Over het laatste nieuws. Maar natuurlijk ook over de vele visavonturen die u en ik ooit ergens mee maakten zorgen ook voor een sociaal aspect aan de visdag.
Genieten van een goed gesprek met altijd die spanning en aandacht voor de hengels. Ieder moment kan de snoek, snoekbaars, roofblei, baars, meerval of winde van uw dromen zich vergrijpen aan de aasjes die aan de onderlijnen zitten. Spanning ten top.

 

Uiteraard worden foto's en eventuele video na de visdag aan u toegezonden via wetransfer. Foto's en video in hoge resolutie. In de nabije toekomst opnames vanuit een drone die gedurende de dag een poosje rond de boot beweegt en misschien wel die ene mooie aanbeet vanuit de lucht vastlegt... 
Ik maak ook gebruik van een waterwold HD camera waarmee onderwater wordt gefilmd. Zowel met kunstaas als met dood aas levert dat nogal eens prachtige beelden op. 

 

Klik op onderstaande link om een mooi filmpje te zien van een live aanbeet.

 


 


Gehost door: www.bletro.nl