Landkeuze Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Salmo

Buitenland

Hoewel mijn tijd schaars is om hele weken weg te gaan met klanten wil ik wel meer tijd gaan vrij maken om dat te doen. Zweden staat daarbij hoog op de lijst. Veel Nederlandse maar ook buitenlandse vissers willen graag die kant op. De onwetendheid, de afstand, de taal, de regels en de angst voor rotsen net onder het oppervlakte… ze zijn niet ongegrond. Niet om u bang te maken maar Zweden is geen Nederland waar je alleen op het Haringvliet af en toe je schroef eraf vaart op een onderwaterdammetje….

Door ruim 40 visreizen naar het land van de 100.000 meren te hebben gemaakt weet ik ook daar goed de weg. Zowel op het land als op het water. Ook daar hebben we vele uren gemaakt om de goede en minder goede gebieden in kaart te brengen.

Maar ook het hele seizoen rond gevist om er achter te komen wat de beste tijd is om die kant op te gaan. En ja… wat is die goede tijd? Dat hangt natuurlijk helemaal af van uw behoefte… Jerken? April en mei. Werpen met shads? April en mei. Oppervlakte aas? Meer juni en juli als de kleine eendjes er ook zwemmen… trollen op de grote dames? Kan ook. Maar dan niet in het vroege voorjaar…

Iedere maand heeft zijn eigen eigenaardigheden. Zweden is echt geen Nederland. Zo is september nog steeds een slechte maand. En dat terwijl september in Nederland een maand is die vaak goed is voor de grote snoeken.

Hoewel ik duizenden foto’s heb van mijn 40 vis trips naar Zweden zal ik hieronder toch een aantal foto’s plaatsen van mooie vissen maar ook van mooie natuur opnames die ik er de afgelopen jaren maakte.

Kijk en geniet….

 


Gehost door: www.bletro.nl