Landkeuze Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Salmo

Vissen is meer dan vissen

Wie denkt dat vissen alleen maar om het vangen van vis gaat heeft het mis.. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde maar dus ook zoveel meer dan alleen maar het vangen van die ene vis.

Heel vaak ben ik al op het water te vinden voordat de zon op komt. Gevolg is dat je de mooiste zonsopkomsten mee maakt. Bladstille rivieren en meren die voor prachtige beelden zorgen die op je netvlies gebrand staan voor langere tijd.

Met grote regelmaat kom je ook andere zaken tegen die je tijdens een visdag beleefd. Denk hierbij aan dieren die niet in het water horen. Een geit, een haas, een hond die dreigt te verdrinken. Ik heb ze alle 3 al eens gered van de verdrinkingsdood.

Daarnaast is het natuurlijk gewoon super om op een normale Hollandse rivier een bever te zien zwemmen. Ook dat is gelukkig tegenwoordig mogelijk en heb ik al meerdere keren meegemaakt. In de flevopolder is het bijna meer regel dan uitzondering aan het worden dat je het “werk” van bevers ziet in de vorm van doorgeknaagde bomen. Op zich leuk maar ik geloof dat bevers eigenlijk in Nederland niet op zijn plek zijn. Het heeft vele jaren gekost om ze hier weer terug te krijgen maar als ik de voordelen en nadelen op een rijtje zet…. Ik weet het niet. Ook in Zweden zitten veel bevers. Zoveel zelfs dat ze daar gewoon afgeschoten worden omdat ze vooral langs het water grote hoeveelheden bomen plat knagen. Hier in Nederland op onze drukke vaarwegen is dat niet wenselijk.

De roofvogels, de buizerd, de visarend die rond het Volkerak steeds vaker te zien is, de haviken, de vossen en reeën, ze zijn allemaal met enige regelmaat te zien vanaf mijn boot. Een dag gidsen is genieten pur sang. Geef je ogen goed de kost en je ziet meer dan vissen.

Daarnaast is een gidsdag ook gewoon genieten van de rust. Geen collega’s die je van alles vragen, geen vrouw die je van alles vraagt, geen druk verkeer om je heen, nee niets van dat alles, gewoon genieten van de visdag, de natuur en de hapjes waar ik voor zorg. 

 


Gehost door: www.bletro.nl